www.belgium.be Logo of the federal government

Nieuws

scam

KLIK HIER EN ZIE HOE UW GELD VERDWIJNT #CYBERSCAMS VAN DE 21E EEUW

Nieuws
Europol en de European Banking Federation lanceren bewustmakingscampagne over 7 meest voorkomende online financiële oplichting

Belgian “Red Daemons” naar EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE in Londen

Nieuws
Een team van 10 Belgische ICT studenten jonger dan 21 jaar zal België tijdens de Europese Cyber Security Challenge (ECSC2018) van 14 tot 18 oktober 2018 in Londen vertegenwoordigen.

Cybersecurity Month 2018: Ontdek de nieuwe sensibiliseringscampagne voor België.

Nieuws
In het kader van de European Cyber Security Month lanceren wij voor de 4de keer een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Deze keer willen we de internetgebruiker aansporen om regelmatig back-ups te maken en updates uit te voeren.

Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid: editie 2018 van de European Cybersecurity Month

Nieuws
Vandaag gaat in de hele EU de zesde editie van de Europese maand van de cyberbeveiliging (ECSM) van start. Het EU-agentschap voor cyberbeveiliging Enisa en de Europese Commissie voeren in oktober een maand lang deze campagne.

Campagne 2017 is een groot succes

Nieuws
In oktober 2017 lanceerde het CCB via Safeonweb.be een campagne om de bevolking te waarschuwen voor het gevaar van phishing berichten. De cijfers liegen niet: het was een groot succes !

Kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen voor de openbare veiligheid - Tweede lezing

Nieuws
De ministerraad keurt in tweede lezing een voorontwerp van wet goed dat een kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen van algemeen belang voor de openbare veiligheid vaststelt.
#CyberEurope

België neemt met succes deel aan internationale cyberoefening van ENISA

Nieuws
Stel je voor: Een normale dag op de luchthaven. Plots is er een probleem met de automatische incheckautomaten. Reistoepassingen op smartphones werken niet meer. De bedienden aan de incheckbalies hebben geen toegang meer tot hun computers.

Wij werven een Expertise Program Manager aan voor het CCB

Nieuws
Momenteel werven wij een Expert program Manager aan voor het CCB. 

Kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen voor de openbare veiligheid

Nieuws
De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed dat een kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen van algemeen belang voor de openbare veiligheid vaststelt.