www.belgium.be Logo of the Belgian government

Homepage

At Home

Safeonweb.be informeert en adviseert over cyberveiligheid en grote actuele digitale dreigingen en geeft tips voor een veilig surfgedrag.

At Work

Voor meer informatie, advies en nuttige links hoe computers en computernetwerken beschermen op het werk.

At School

Voor meer info over opleidingen, lesmateriaal en internetveiligheid op school.

Vital Sectors

Projecten om de Vitale Sectoren van België te beschermen tegen cyberaanvallen.

CEO fraude - Beter voorkomen dan betalen

Het document 'CEO fraude - beter voorkomen dan betalen' biedt je enkele handige tips om CEO fraude te herkennen en voorkomen. CEO fraude is geen nieuw fenomeen maar recent krijgt CERT.be meer meldingen van deze manier van oplichting. Het Centrum voor Cybersecurity België waarschuwt bedrijven dan ook om alert te zijn voor CEO fraude.

Ransomware Gids

Het document ‘Ransomware, how to protect and respond’ werd opgesteld door het CERT.be in samenwerking met het Centrum voor Cybersecurity. Het geeft een duidelijk overzicht van de maatregelen die je kan treffen om je te beschermen tegen ransomware besmettingen. Bovendien kan je er ook in lezen wat je moet doen wanneer je toch door een ransomware besmet bent.

KMO Gids

Deze cybersecurity-gids werd opgesteld door het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), in samenwerking met de Cyber Security Coalition België, en is bestemd voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). Hij is gebaseerd op de input en de goede praktijken van privé- en overheidsinstellingen.